Beukenhaag bemesten

Van alle haagplanten wordt van de beuk gezegt dat de plant het gevoeligst is voor verplanten. Vooral na het verplanten kan de beuk het zwaar hebben. Een van de oorzaken is dat er vaak geplant wordt met blote wortels die gevoelig zijn voor wind en zon. Goede voeding bij het planten kan de beuk helpen aan een goede start.

Mycorrhiza schimmels bij beuken

De mycorrhiza schimmel helpt de wortels van de beuken om voedingsstoffen beter op te nemen. De schimmel zorgt ervoor dat het oppervlak van de wortel vergroot wordt waardoor er simpelweg meer voeding opgenomen kan worden. Het misverstand dat vaak heerst is dat de mycorrhiza schimmel enkel een voordeel biedt aan planten die groeien op fosfor-arme grond. Als u echter beuken plant bent u vaak niet op de hoogte van de conditie van de grond en helpt het toevoegen van de mycorrhiza onder het mom van baat het niet, dan schaadt het niet. Wij kunnen zakken grondverbeteraar meeleveren a € 10,- per zak (60 liter). De grondverbeteraar die wij leveren is Vivimus van DCM. 

De bodem verbeteren voor de beukenhaag

Een beukenhaag die te nat staat wordt bruin in een groeizame periode en sterft af. Omdat de wortels te lang te nat staan komt er een bodemschimmel in de beuk. Bij gebruik van een bodemverbeteraar wordt de kans op een dergelijke infectie aanzienlijk kleiner. 


Foto’s van onze boomkwekerij

  • planten_mei_2011,8
  • kwekerij_okt.nov.2012_038
  • kwekerij_okt.nov.2012_033
Kees en Jose Daamen