Beukenhaag bemesten

Goede voeding bij het planten kan de beuk helpen aan een goede start.

Mycorrhiza schimmels bij beuken.

De mycorrhiza schimmel helpt de wortels van de beuken om voedingsstoffen beter op te nemen. De schimmel zorgt ervoor dat het oppervlak van de wortel vergroot wordt waardoor er simpelweg meer voeding opgenomen kan worden. Het misverstand dat vaak heerst is dat de mycorrhiza schimmel enkel een voordeel biedt aan planten die groeien op fosfor-arme grond. Als u echter beuken plant bent u vaak niet op de hoogte van de conditie van de grond en helpt het toevoegen van de mycorrhiza onder het mom van baat het niet, dan schaadt het niet.

Wij kunnen zakken grondverbeteraar meeleveren a €12,00 per zak (60 liter). 

De grondverbeteraar die wij kunnen meeleveren is Vivimus van DCM. Deze bevat de mycorrhyza schimmel en meststoffen voor het eerste jaar na aanplant. 

Een beukenhaag die te nat staat wordt bruin in een groeizame periode en sterft af. Omdat de wortels te lang te nat staan komt er een bodemschimmel in de wortels van de beuk, Het is erg belangrijk dat bij veel regen de wortels niet te lang in het water staan, dit kunt u voorkomen door de grond luchtig te maken met behulp van Vivimus.Foto’s van onze boomkwekerij

  • planten_mei_2011,8
  • kwekerij_okt.nov.2012_038
  • kwekerij_okt.nov.2012_033
Kees en Jose Daamen