Beukenhaag planten

Een veel gestelde vraag is wanneer het de beste tijd is om beukenhagen te planten. Het antwoord is gemakkelijk af te lezen aan de beuken zelf: Als de blaadjes bruin zijn geworden kan er vanaf het najaar weer geplant worden totdat er weer nieuw blad aan de beuk komt.

Beukenhagen planten kan van eind oktober tot medio april.

Let op! Wij leveren ook beukenplanten uit de koelcel zodat u tot half mei kunt planten.

Van alle haagplanten is de beuk behoorlijk gevoelig voor verplanten. Dit heeft te maken met het feit dat beuken over het algemeen met blote wortel geplant worden. De kluit blijft dus niet intact. De periode boven de grond is de beuk zeer kwetsbaar voor wind en zon. De wortels zijn binnen een korte tijd uitgedroogd, daarom verpakken wij de wortels van de beuken voor u.    

Hoe plant u uw beukenhaag

Ook tijdens het aanplanten is het belangrijk dat de wortels niet te lang aan zon en wind worden blootgesteld. Zorg er daarom altijd voor dat je ze voor het planten op een beschutte plek neerlegt. Wanneer u bij ons uw beukenhaag besteld geven wij u altijd een plantadvies mee.

Bekijk onze instructie video met handige tips hieronder! U ziet in deze video stap voor stap hoe u uw beukenhaag het beste kunt planten.

 

Beukenhaag vervoeren

Het is belangrijk dat beuken tijdens het vervoeren goed afgedekt worden om uitdroging te voorkomen. Wij zorgen ervoor dat de wortels van de beuken goed verpakt zijn zodat ze tijdens het vervoer geen schade oplopen. Komt u de beuken met een open wagen of aanhanger ophalen, dan is het raadzaam een afdekzeil mee te brengen!

Foto’s van onze boomkwekerij

  • planten_mei_2011,8
  • kwekerij_okt.nov.2012_038
  • kwekerij_okt.nov.2012_033
Kees en Jose Daamen