Beukenhaag snoeien

Om een mooie volle beukenhaag te krijgen is het van belang dat u uw beukenhaag op een goede manier en voldoende snoeit.

Snoeien beukenhaag

Door de beukenhaag te toppen zullen de planten meer op de zijtakken gaan groeien, waardoor er sneller een dichte haag ontstaat. Dus ook voordat uw beukenhaag de gewenste hoogte heeft bereikt mag u de haag terug snoeien. Het eerste jaar na aanplant hoeft u alleen nog maar een enkel zijtakje wat buiten de haag uitsteekt weg te knippen. Het tweede jaar zal de haag al verder uitgroeien en zullen de takjes meer gaan vertakken.

Wanneer u het lastig vindt om uw beukenhaag mooi recht te snoeien kunt u het beste een touw spannen waar u langs kunt snoeien.

Let op: pas vanaf het voorjaar kan er gesnoeid worden anders loopt u het risico dat de beuken tijdens een vorstperiode indrogen.

Wanneer snoeien

Wanneer u uw beukenhaag twee keer per jaar wilt snoeien adviseren wij dit eind mei/begin juni en voor eind september (zeker niet later i.v.m. kans op vorst) te doen. Als u ervoor kiest om uw beukenhaag een keer per jaar te snoeien kunt u dat het beste in juni doen.

Wanneer uw beukenhaag volledig is vergroeid moet deze minimaal een keer per jaar gesnoeid worden. Wij adviseren de haag twee keer te snoeien, dan heeft u de hele zomer een mooie strakke haag en zal de haag mooier dicht blijven.

Let op: de snoeiwerkzaamheden niet uitvoeren bij zonnig weer, maar wanneer het bewolkt is. Wanneer de buitenste toppen weggeknipt worden krijgen de bladeren die eronder zitten het volle zonlicht waardoor deze makkelijk kunnen verbranden.

Foto’s van onze boomkwekerij

  • planten_mei_2011,8
  • kwekerij_okt.nov.2012_038
  • kwekerij_okt.nov.2012_033
Kees en Jose Daamen