Een beukenhaag planten na eind april

Door: Marloes Daamen - maandag 27 maart 2017, 16:00 uur

Als u besluit beukenhaag te kopen na april dan dient u met het volgende rekening te houden. De beste periode om uw beukenhaag te planten is van half oktober tot eind april. In deze periode is het mogelijk om beuken met blote wortel te planten. Na deze periode dient u beuken uit pot te kopen. De kwaliteit van deze beuken is meestal hetzelfde, maar deze beukenhagen zijn vaak tweemaal zo duur in aanschaf.

Bent u niet in de gelegenheid om uw beukenhaag voor eind april te planten? Maar wenst u wel een prijstechnisch voordelige oplossing, dan bieden wij een extra mogelijkheid. U kunt uw beukenhaag nu alvast reserveren bij ons. Wij zorgen ervoor dat de beuken tijdig de vriescel in gaan waardoor ze nog tot eind mei te planten zijn. U heeft dan een goede kwaliteit beukenhaag tegen een veel voordeligere prijs dan wanneer u beuken uit pot moet kopen.

Waarom is het niet altijd mogelijk om een beukenhaag met blote wortel te planten?

Vanaf het najaar is de beukenhaag ‘in rust’. De knoppen van de beukenhaag zijn gesloten en het dorre blad hangt nog aan de haag. In deze periode groeit en ontwikkelt de haag zich niet. Hierdoor is het mogelijk om uw beukenhaag met blote wortel te planten. Vanaf ongeveer eind april komen er weer nieuwe bladeren aan de beukenhaag en gaat de haag zich verder ontwikkelen. Wanneer u een beukenhaag met blote wortel gaat planten die al te ver in het blad is gekomen dan zullen veel planten het niet overleven. Doordat wij de planten tijdig in de vriescel stoppen verlengen wij de rustperiode van de beukenhaag. Om de beukenhaag ook in de vriescel goed te beschermen verpakken wij deze in folie. Hierdoor kan de beukenhaag niet uitdrogen. Wij vriezen de beukenhaag in bij ongeveer -3 graden.

Heeft u nog vragen of bent u ook van plan om uw beukenhaag in mei te planten? Neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan!

Foto’s van onze boomkwekerij

  • planten_mei_2011,8
  • kwekerij_okt.nov.2012_038
  • kwekerij_okt.nov.2012_033
Kees en Jose Daamen